Vera Westera

Vera Westera studeerde aan het conservatorium in Arnhem. ze had daar zangles van o.a. Uli Wewelsiep, Ineke van Doorn, Adrienne West, Cornelia van der Horst en Peggy Larson. Daarnaast volgde ze tijdens haar studie een verscheidenheid aan workshops bij onder meer Tetske van Ossewaarde, Aga de Wit, Judy Niemack en Jan Shapiro. Ze studeerde af in zowel 1998 als in 2000 en behaalde hiermee -cum laude- haar eerste en tweede fase diploma's.

 

In 1998 won ze 'De Roos Geesink Prijs' voor jong, pas afgestudeerd talent. Dit gaf haar de mogelijkheid om naar de International Jazz Workshop in Banff, Canada te gaan, waar ze les had van Dave Holland, Kenny Werner, Joe Lovano en Judy Silvano. In 1999 werd ze tweevoudig winnares van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle. Ze kreeg hier zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs. Een jaar later won ze in Leiden de solistenprijs van de VSB Music Award. Vera Westera zingt in veel verschillende stijlen met veel verschillende bezettingen.

 

Haar veelzijdigheid brengt met zich mee dat ze voor de meest uiteenlopende bands en projecten wordt gevraagd. Zo zong ze in de popgroep B1 en zingt ze bij het akoestisch ensemble Biyuya van componist/gitarist/arrangeur/producent Bojan Vuletic. Tevens was ze leadzangers bij de Groove Troopers van Martin Fondse, met wie ze in 2003 haar debuut maakte op het North Sea Jazz Festival in Den Haag, gevolgd door een klein tournee door Zuid-Afrika in 2004. Verder speelt en werkt ze onder andere samen met pianist Maurits Fondse en producer Tom van Beers. In december 2006 deed Vera Westera vier concerten met pianist Vadim Neselovskyi in New York en Philadelphia. Begin 2007 zong ze in het project 'Nopera' van Michiel Braam, waarbij verschillende podia in Europa werden aangedaan. In 2008 kwam haar eerste solo-cd 'A View Amazing' uit, geproduceerd door Bojan Vuletic. Meer informatie over Vera is te lezen op www.verawestera.nl

 

Lessen van Vera bij Zangschool Arnhem (Seizoen 2021/2022):

- Individuele zanglessen

- Ladies Vocal Group

- Vocal Improvisation

- 55+ Koor