Sandra van Vliet

Sandra van Vliet studeerde klassiek zang aan het conservatorium in Arnhem bij Elena Vink, nadat ze eerst schoolmuziek en accordeon heeft gestudeerd aan hetzelfde conservatorium. Ze volgde tijdens haar opleiding klassiek zang ook verschillende vakken uit de opleiding Muziektheater. Ze deed mee aan masterclasses van o.a. Michael Chance, David Wilson-Johnson, Roberta Alexander, Sytse Buwalda en Magreet Honig. Ze werd de afgelopen jaren gecoacht door Wieke van Wingerden, Wiebke Goetjes en Annett Andriessen. Ze volgde ook lessen bij de regisseurs Machteld van Bronkhorst en Elsina Jansen.

Ze treedt regelmatig op als solist, en zong in diverse opera's. Ze zong o.a. de rol van Boswachtersvrouw, Haan en Uil in 'het Sluwe vosje' van Janacek, de rol van Moeder in "Hans en Grietje" van Humperdinck en Mère Marie in "Dialogue de Carmelites" van Poulenc. Haar volledige biografie is te lezen op www.sandravanvliet.nl.

 

Sandra heeft veel ervaring als docent, zowel individueel als met groepen. Ze heeft acht jaar muziektheater-lessen gegeven bij het Kunstbedrijf Arnhem (waar ze ook coördinator Muziektheater was), en met die groepen elk jaar verschillende voorstellingen gemaakt. Ze heeft vier jaar voor de klas gestaan als muziekdocent op het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Ze heeft koren gedirigeerd en stemvormings-cursussen gegeven. Sinds 2006 geeft ze prive-zanglessen.

 

Niet alleen op het podium heeft ze ervaring in het theater, maar ook als regie-assistent, voorstellingsleider en productie-assistent heeft ze bij professionele muziektheater- en operaproducties gewerkt. Je kunt dus wel zeggen dat ze het vak vanuit alle kanten heeft leren kennen.

 

Lessen van Sandra bij Zangschool Arnhem in seizoen 2021/2022

- Individuele zanglessen (klassiek / musical)

- Sing-along